El Festival Jardins de Llum organitzat per l’Ajuntament de Manresa i el Centre d’Art Contemporani i Sostenibilitat El Forn de la calç presenta cada any  un seguit de creacions artístiques amb la llum i l’aigua com a protagonistes, tot coincidint amb la tradicional Festa de la Llum de Manresa.

Jardins de Llum forma part del projecte Transefímers de la Xarxa Transveral d’Activitats Culturals, juntament amb els festivals A Cel Obert (Tortosa), Lluèrnia (Olot), Ex Abrupto (Moià), Forma (Balaguer), NYS (Castellbisbal), i Ull Nu (Andorra).

Per a formar part d’aquesta mostra d’art efímer, hi ha tres vies: per invitació a artistes de trajectòria, per convocatòria oberta o per participació d’entitats o col·lectius.

JARDINS DE LLUM

Festival de Llum i aigua al Centre Històric de la ciutat

Jardins de Llum 2022

En aquesta edició es presenten una vintena d’obres de la mà d’artistes convidats, projectes seleccionats per convocatòria oberta i la participació d’entitats i col·lectius.

Enguany, a més a més, Jardins de Llum també se suma al projecte Manresa 2022 amb instal·lacions relacionades amb les anomenades ínyigues: les dones que van ser importants durant l’etapa de la vida d’Ignasi de Loiola a Manresa. Així, dones artistes de gran trajectòria es podran veure en diferents llocs del centre històric de la ciutat amb instal·lacions, vídeos i performances inspirades en les Ínyigues establint un marc estètic i místic molt estimulant.

participants 2023

JARDINS DE LLUM / Jardins de LLum 22