El Festival Jardins de Llum organitzat per l’Ajuntament de Manresa i el Centre d’Art Contemporani i Sostenibilitat El Forn de la calç presenta cada any  un seguit de creacions artístiques amb la llum i l’aigua com a protagonistes, tot coincidint amb la tradicional Festa de la Llum de Manresa.

Jardins de Llum forma part del projecte Transefímers de la Xarxa Transveral d’Activitats Culturals, juntament amb els festivals A Cel Obert (Tortosa), Lluèrnia (Olot), Ex Abrupto (Moià), Forma (Balaguer), NYS (Castellbisbal), i Ull Nu (Andorra).

Per a formar part d’aquesta mostra d’art efímer, hi ha tres vies: per invitació a artistes de trajectòria, per convocatòria oberta o per participació d’entitats o col·lectius.

edicions anteriors

cultura Aj. Manresa

JARDINS DE LLUM

Festival de Llum i aigua al Centre Històric de la ciutat

Jardins de Llum 2023

En aquesta edició es presenten una vintena d’obres de la mà d’artistes convidats, projectes seleccionats per convocatòria oberta i la participació d’entitats i col·lectius.

Volem que la mostra del 2023 sigui una veritable llum que ompli d’esperança i il·lusió tota la ciutat i es pugui transmetre per les vies digitals i per les xarxes a la resta del país i més enllà. Aquesta realitat s’ha d’interpretar com una oportunitat per créixer en comunicació i arribar a un públic molt més ampli a traves de les xarxes, tant local, com nacional i internacional. El fet d’enregistrar totes les obres i processos de muntatges en el magnífic marc del Centre Històric de Manresa comportarà, sens dubte, que es faci una difusió de la ciutat i els seus valors patrimonials molt més exhaustiva.

 

participants 2023

JARDINS DE LLUM / Jardins de LLum 22