Jardins de llum 23

PRESENTACIÓ
Data
Categoria
JARDINS DE LLUM, Jardins de Llum 23

El festival “Jardins de Llum” celebra el seu novè any consecutiu al centre històric de la ciutat, durant la Festa de La Llum de Manresa, de la mà de l’Ajuntament de Manresa, el comissariat i direcció artística de Roser Oduber Muntañola, directora del Centre d’Art Contemporani i Sostenibilitat (CACIS) i amb la col·laboració de diverses entitats.

La proposta artística del festival es caracteritza per l’exposició d’obres efímeres relacionades amb la llum i l’aigua, aquest 2023 instal·lades i activades durant el cap de setmana del 18 i 19 de febrer. Enguany l’itinerari aplega vint-i-quatre propostes artístiques, presentant instal·lacions, obres participatives, peces col·lectives i projeccions interactives, tant d’artistes amb renom internacional com nacionals, així com iniciatives fruit de la participació d’un destacat nombre d’entitats i col·lectius locals que en reforcen el caràcter transversal i integrador. A més de les instal·lacions artístiques, a la plaça Major i a la Plana de l’Om s’hi celebren actuacions en viu de creació digital, dansa i música. Enguany, una tretzena de propostes es distribueixen pels carrers del nucli històric, una vuitena d’obres s’apleguen a l’edifici de L’Anònima i dues exposicions, a la Sala Plana de l’Om i a la sala del Cercle Artístic, reblen la proposta artística de la ciutat.

Així “Jardins de Llum” convida a la ciutadania a redescobrir carrers i espais que, gràcies a les intervencions artístiques, adquireixen una altra aparença. Unes creacions que també ens revelen nous valors sobre el nostre passat, el nostre present i el nostre futur. Un seguit d’obres capaces de generar idees renovades, preguntes actualitzades o reflexions ocultes. Tanmateix, el festival contribueix a reforçar el teixit de la cohesió social urbana amb la creativitat, interpel·lant a la memòria, la tecnologia, el pensament, l’algorisme i les dades, i la sostenibilitat. Perquè, com la llum, l’art il·lumina, perquè com l’aigua, la creativitat flueix. A “Jardins de Llum” la ciutat es vivifica amb tots dos brolls.