Lourdes Fisa

Jardins de Llum 22

Data
Categoria
JARDINS DE LLUM, Jardins de LLum 22
Tags
Lourdes Fisa

POSA’T A REFUGI. Casa portàtil / carrer del Balç

Posa’t a refugi. Casa portàtil proposa habitar un espai. Es presenta un lloc definit per una obra de gran format realitzada en suport de fibra de vidre translúcida i suspesa del sostre. L’obra es visualitza per les dues bandes. Al fons. un vídeo projectat a l’arcada de la paret de pedra convida a la contemplació.

Inspirada en l’aigua com a motor de la natura i substància imprescindible per la vida,Posa’t a refugi és una proposta composta de diversos elements. La llum i l’aigua acompanyen la instal·lació, i a través de la projecció i el so evoquen conceptes com fragilitat, fluïdesa i també resguard i recolliment. Paraules com refugi, cura, ínyigues, fortalesa creen un joc visual amb la llum que incideix en la foscor de l’espai, construint una atmosfera intimista i vibrant.

Amb aquesta intervenció es convida l’espectador a posar-se a refugi, a buscar protecció, en els moments convulsos que vivim. Paral·lelament, l’obra vol retre homenatge a aquelles persones que han estat refugi per als altres, reivindicant la memòria de les dones que el 1522 i a la ciutat de Manresa van acollir qui va esdevenir sant Ignasi de Loiola. Aquest homenatge s’estén en l’actualitat a totes les persones que tenen cura dels altres. Elles són refugi, com cases portàtils. Són fortaleses invisibles. Il·luminen.

Posa’t a refugi.

Com una casa portàtil,

que t’empara del perill

i es torna fortalesa”

Lourdes Fisa