Eugènia Balcells

BECOMING / DEVENIR / ESDEVENIR

Data
Categoria
JARDINS DE LLUM, Jardins de LLum 22
Tags
Eugenia Balcells

BECOMING , DEVENIR, ESDEVENIR / SALA TEMPORAL DEL MUSEU COMARCAL DE MANRESA

Eugènia Balcells, Vídeo 8’  amb Música: Barbara Held

També es podrà visitar del 26 de febrer al 15 de maig

Dissabtes de 10 a 14 h i de 17 a 20 h

Diumenges de 10 a 14 h.

De dimarts a divendres de 10 a 14 h en visites concertades prèviament

L’obra Esdevenir gira a l’entorn de l’origen de l’arquetip femení.La dona hi reneix constantment, evoluciona enfrontant-se a les onades del mar, a la terra, a l’aire i a la llum que travessen l’univers en totes direccions creant sempre espais nous… es rendeix als elements i en reneix.

Creada l’any 2007, Esdevenir és una obra que interpel·la la Venus de Botticelli, arquetip femení que sorgeix del mar i de la terra completament acabat, immòbil i fix. La deessa mostra aquesta solidesa immutable que la manté com a imatge de referència a través dels segles.

A Esdevenir, en canvi, el personatge femení es podria associar a l’arquetip del ànima, ja que viu en el canvi constant, en la transformació permanent, viu evolucionant en el temps. Neix, mor i reneix en un esdevenir continu que viu dificultats, lluita, es rendeix, restableix el silenci i la quietud, la dansa… fins a fondre’s amb la natura i enlairar-se’n en un respirar continu  d’aferrament i desaferrament. Es recrea ella mateixa perquè el món ressorgeixi sense parar. Sap que és cocreadora de la història en el temps. La naturalesa del cosmos, l’aigua, terra, aire, espai i llum són la seva veritat.