Francesca Llopis

Data
Categoria
JARDINS DE LLUM, Jardins de LLum 22
Tags
Francesca Llopis

LLUM / Muralla de la Plaça Europa

Francesca Llopis ens interpel·la a partir de l’obra instal·lativa Llum!, una paraula carregada de simbolisme que ens introdueixen la història de lluites, revolucions, guerres, morts, derrotes i victòries. Memòries mudes i invisibles d’homes i dones plasmades en les esquerdes de la muralla, que poèticament es fan visibles a través dels traços de l’escriptura.

Com enfrontem el passat és una pregunta que proposa l’obra de Llopis, exercici que ens convoca a obrir reflexions, a recuperar territoris perduts o abandonats, a aixecar mirades des de la diversitat i la diferència, des del “contemporani”, ens diu Agamben a “llegir de manera inèdita la història”, instal·lant ponts que permetin construir col·lectivament una memòria viva.

Una societat construeix el seu present i avança cap a un futur sense amnèsia (si és conscient de la seva història) apropiant-se del seu passat, creant narracions que transformin aquestes experiències traspassades de generació en generació. En aquest escenari el valor de l’art és el d’articular aquests diàlegs i visibilitzar-los, obrint el camp de la representació de la memòria a múltiples possibilitats.

PLAÇA EUROPA