Marcel·lí Antúnez

DMD EUROPA
Data
Categoria
JARDINS DE LLUM, Jardins de Llum 23
Tags
Marcel·li Antunez

DMD EUROPA / Marcel·lí Antúnez

DMD EUROPA. DIBUIX MURAL DINÀMIC. INSTAL·LACIÓ INTERACTIVA QUE MOSTRA LA PRODUCCIÓ D’UN DIBUIX MURAL EXECUTAT DURANT UNA SETMANA, EN UN FILM DE POCS MINUTS. LA INTERACCIÓ DE L’ESPECTADOR PERMET CANVIAR EL PUNT DE VISTA I EL RITME DE LA PROJECCIÓ.

 

El Dibuix Mural Dinàmic consisteix en una projecció a escala 1/1 de la seqüència de construcció d’un dibuix en blanc i negre integrat per cinc estampes que, de forma continuada, representen alguns dels tòpics creatius de l’artista. Aquesta projecció, síntesis d’una setmana continuada de treball, embasta l’element biològic, la malaltia, la burocràcia, la solitud i allò orgiàstic, elements que desemboquen en un conjunt d’accions on el cos de l’artista, el mur i la pintura es fonen en un. Un sistema interactiu, amb sensors al terra, permet que l’espectador pot triar un dels tres vídeos que avancen en paral·lel. Aquestes tres pel·lícules mostren punts de vista i ritmes de muntatge diferents. El sistema d’interacció, molt senzill, permet que l’espectador desenvolupi el dibuix al seu gust. Saltar de forma continuada sobre els sensors ofereix recompensa.
El DMD ha estat produït per la Civica Galleria d’Arte Moderna de Gallarate, Llombardía, Itàlia i creat especialment per la mostra Interattività Furiosa, Pre-interactivitat i Sistematurgia. L’exposició presenta algunes de les instal·lacions més celebrades de Marcel·lí, com Rèquiem (1999) o Tàntal (2004) així com el vídeo catàleg complet de les seves performances mecatròniques. No obstant, el veritable fil conductor de l’exposició és el dibuix. Aquesta és una pràctica molt prolífica d’aquest autor i tanmateix, poc coneguda. S’han sel·leccionat uns tres-cents dibuixos organitzats en cinc panells murals: Transpermia, Protomembrana, Afasia, El Dibuixant i Sistematurgia. Marcel·lí utilitza aquesta tècnica com a prototipus interactiu de les seves performances, com a matèria original de les seves animacions o com a forma de visualitzar les seves reflexions. El dibuix es converteix així en matèria pre-interactiva i en especulació de la seva metodologia creativa: la Sistematurgia.

DMD EUROPA