CACiS presenta una programació d’exposicions temporals a sala d’exposicions del Centre Cultural de Cal Sitges del municipi d’Artés, un espai de trobada, un entorn d’aprenentatge, que permet compartir i transferir coneixements i interrelacions amb les comunitats de la ciutat, espais compartits on reflexionar, crear, formar-se i inspirar-se.

 

Cada exposició ha de ser una experiència compartida. D’aquesta manera, aquest espai esdevé una eina per impulsar objectius del programa tals com afavorir la transversalitat entre l’àmbit de la cultura i educació, i generar un treball en xarxa que faciliti que aquesta intersecció tingui una dimensió de ciutat.

 

Aquest programa s’organitza amb l’Ajuntament i la Biblioteca d’Artés.

 

Consulta el programa (PDF)

CAL SITGES

Espai expositiu

Programa d’activitats expositives

 

 

Organitza: El centre d’Art Contemporani i sostenibilitat (CACiS) El Forn de la calç

Col·labora Ajuntament i Biblioteca d’Artés

 

 

CACis amb l’Ajuntament i la Biblioteca d’Artés treballa amb la programació i dinamització de l’Espai Expositiu de Cal Sitges.
Durant el mes d’abril i fins a juny del 2022 CACiS proposa una programació d’exposicions temporals cercant entorns d’aprenentatge: espais compartits on reflexionar, crear, formar-se i inspirar-se.

 

La sala d’exposicions del Centre Cultural i biblioteca del municipi d’Artés volem que sigui un espai de trobada, un entorn d’aprenentatge, que permeti compartir i transferir coneixements i interrelacions amb les comunitats de la ciutat.

 

Cada exposició ha de ser una experiència compartida. D’aquesta manera, aquest espai esdevé una eina per impulsar objectius del programa tals com afavorir la transversalitat entre l’àmbit de la cultura i educació, i generar un treball en xarxa que faciliti que aquesta intersecció tingui una dimensió de ciutat.

 

Les exposicions que s’ha fet han estat:

Abril / Aloaye Norris Adoro / NOSTÀLGIA

Temàtica / Plàstics als oceans / Títol de l’exposició “Nostàlgia”

 

Del 10 al 30 d’abril

 

Aloaye Norris Adoro va estudiar durant quatre anys en una escola politècnica d’art a Nigèria, on va conèixer diferents tècniques, i va obtenir posteriorment beques d’estudis a Oslo i Chicago. http://www.aloayenorrisadoro.com/

 

NOSTÀLGIA

 

Impacte del plàstic a les nostres vides i al medi ambient

Cada any s’aboquen al mar uns 8 milions de tones mètriques de residus plàstics, tot i que alguns estudis eleven la xifra a 15 milions de tones anuals. Això vol dir que cada minut s’aboca a l’oceà un camió sencer de brossa plàstica.

 

L’Espai expositiu de Cal Sitges presenta “Nostàlgia” de l’artista Aloaye Norris Adoro. Sis obres de gran format  amb compromís mediambiental.

Nascut el 1973 a la localitat nigeriana d’Enugu, Norris Adoro es va formar en escoles internacionals d’art de reconegut prestigi, primer a Nigèria i després a Oslo i Chicago. A l’any 2018 va presentar a la Sala gran del Centre Cultural Casino de Manresa la primera part d’aquesta mateixa exposició inspirada al voltant d’una bossa de plàstic de nanses provinent de Nigèria.

 

La nostàlgia a la qual al·ludeix el títol es manifesta a través de la bossa groga, típica dels mercats de Nigèria, Aloaye Norris Adoro ens fa reflexionar sobre l’acumulació de plàstic als oceans a partir dels seus records d’infantesa. És comú entre els africans viatjar als seus països d’origen per visitar els seus familiar i tornar carregats amb aliments embolcallats en aquestes bosses de plàstic, comprats per les seves mares en els mercats locals. És per això que aquestes bosses transporten poderosament a l’artista a casa seva, a la seva família, a les seves olors, etc. A la vegada, les bosses de plàstic aboquen a l’artista a altres pensaments com per exemple l’impacte del plàstic en el medi ambient i les respostes polítiques al respecte.

Maig / Sergi Roca / FOTOGRAFIA MACRO EXTREMA

Fotografia macro extrema

 

Temàtica / natura / insectes

 

Del 5 de maig al  20 de juny

 

Mosques, aranyes, escarabats i altres animalons, ens sorprendran amb formes i colors que mai ens hauríem imaginat.

 

Sergi Roca, nascut a Castellbell i el Vilar ens mostra, amb l’ajut de fotografies realitzades amb tècniques de macro extrem, una visió augmentada del món que ens envolta amb imatges de gran definició on podem apreciar detalls impossibles de veure a simple vista. Amb la combinació de dues de les seves grans passions, la fotografia i l’entomologia, hi afegeix el seu toc artístic

Juny / Clara Payas / MOMENTS ESTEL·LARS

http://clarapayas.com/

 

Temàtica / símbols

 

MOMENTS ESTEL·LARS

 

Del 3 al 30 de juliol

 

El conjunt de peces exposades i la instal·lació “Moments Estel·lars” formen part d’una sèrie de treballs sobre els arquetips o models visuals amb què s’il·lustren els grans relats sobre la naturalesa i sobre els nostres orígens, i sobre la seva capacitat de generar nous símbols i modificar aquests mateixos relats.

 

Exhibitions/ Screenigs/Residencies

Solo exhibitions 2019- “Col.legi d’Aparelladors de Vic”. Vic. Barcelona 2015 december- GlogauAir Open Studio. Berlin 2015 march- GlogauAir Open Studio. Berlin 2014- Church of San Atilano. Tarazona. Zaragoza. Spain

 

 

Organitza l’Ajuntament La biblioteca  d’Artés , El Centre d’Art Contemporani i Sostenibilitat El Forn de la calç

Amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya I La Diputació de Barcelona

Documents