SP25 Arquitectura + Atelier4 David Oliva + Elisenda Planas / Anna Juncà

Data
Categoria
JARDINS DE LLUM, Jardins de LLum 22
Tags
Anna Juncà, Atelier 4., David Oliva, Elisenda Planas, SP 25 Arquitectura

SABLIER / Sala Gòtica de la Seu

Vivim en temps de transició. Ambiental, digital, ecològica, social econòmica i també arquitectònica. Ens trobem en un estat entremig, en el qual hem de prendre consciència del que ens envolta per poder-ho canviar i millorar. Sablier és un manifest d’aquest estat transitori.    Una invitació a reivindicar la necessitat de posar l’arquitectura de cap per avall.

Capgirar tot el que coneixem, evolucionar, transformar-ho en alguna cosa nova i millor. La instal·lació mostra una casa com a element bàsic de l’arquitectura, i en simplifica la geometria bàsica fins a la seva mínima expressió. Una estructura bella per la seva simplicitat.

Mitjançant la repetició rítmica de diferents plans, s’aconsegueixdonar volumetria i profunditat a la peça. Al mig de la casa, una petita llum encesa, com a símbol del confort de la llar i l’esperança.

L’estructura d’aquesta casa es reflecteix sobre el paviment i ens amplia la visió de la instal·lació. El reflex de la casa sobre els miralls duplica la imatge, de manera que aconsegueix una simetria que ens descobreix la forma d’un rellotge de sorra. Un element que mesura el pas del temps i que ens fa ser conscients del procés de transició que vivim. Una transició part d’una inèrcia evolutiva imparable.