Art + Social + Tèxtil

Del 28 de maig al 26 de juny de 2016.

 

Exposició col·lectiva de: Anna Cayuela, Carme Margarit, Emma Nuevo, Eva Figueras, Mabel Nieto, Mònica Campdepadrós, Sara Llobregat Vidal, Susana Piteira

 Art + Social + Tèxtil

És una iniciativa impulsada pel professorat d’estudis superiors en art i creació i productors culturals que busca posar en comú diferents projectes creatius en el territori català. Combina Jornades de recerca, tallers, accions i exposicions d’art gratuïtes i obertes al públic en distints nuclis de la geografia per esdevenir un espai on teixir complicitats i compartir coneixements. La iniciativa està adherida al projecte internacional de recerca artística Exposiciones enREDadas, que agrupa més de 35 exposicions d’arreu del món.

www.artsocialtextil.com

Què és Art+Social+Tèxtil?

Multiplicitat, xarxa i teixit.

És una iniciativa impulsada per professorat d’estudis superiors en art i educació i productors culturals que busca posar en comú diferents projectes creatius en el territori català. Combina jornades de recerca, tallers, accions i exposicions d’art gratuïtes i obertes al públic en distints nuclis de la geografia per esdevenir un espai on teixir complicitats i compartir coneixements. Es tracta d’una iniciativa adherida al projecte internacional de recerca artística Exposiciones enREDadas, que agrupa més de 35 exposicions d’art arreu del món. Es desenvolupa entre els mesos de maig i juny a diversos focus de la província de Barcelona.

Quina és la filosofia Art+Social+Tèxtil?

Altruïsme, associacionimse, deslocalització i gratuïtat.

Neix de l’esforç desinteressat de professionals de la docència i l’art que uneixen els seus esforços per fer xarxa i per oferir un aparador de projectes de creació incipients, establerts, oficials i alternatius en torn a l’acció social, l’art-artesania i l’educació. La iniciativa busca treballar deslocalitzadament, treballant amb i en espais que es situen fora de la capital. Per altra banda, no té cap font de finançament directa, i tots els actes que s’hi vinculen són gratuïts i oberts a tothom.

Qui composa Art+Social+Tèxtil?

Acadèmics, professionals de l’art, espais expositius i centres de divulgació.

Té el seu nucli en professorat de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona (http://www.ub.edu/bellesarts) i de la Facultat d’Humanitats i Ciències de l’Educació de la Universitat de Jaén. Fora de l’entorn acadèmic i de la ciutat, troba la col·laboració en professionals de l’art i la recerca i d’espais com el Centre d’Art Contemporani i Sostenibilitat – Forn de la Calç de Calders (http://www.cacis.cat/), l’Espai d’Art Artèria d’Igualada (http://www.arteriaigualada.cat/), el Parc de les Olors El Serrat de Santa Eulàlia de Ronçana (http://www.parcdelesolors.com/), el Museu-gliptoteca Enric Monjo de Vilassar de Mar, i Bonart Cultural (http://

Quins actes s’inclouen en Art+Social+Tèxtil?

Jornades de recerca, exposicions i accions en el territori.

La iniciativa comença a mitjans de d’abril amb l’obertura d’una convocatòria virtual a través de la plataforma artsocialtextil.com per presentar ponències, accions i obres de creació artística en els diversos actes que s’hi inclouen. Els dies 24, 25 i 26 de maig de 2016 tenen lloc les Jornades Internacionals Art+Social+Tèxtil a la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona. El 25 de maig es presenta una exposició virtual de creacions artístiques seleccionades en la convocatòria a la web de la iniciativa. El 26 de maig es presenta la exposició invitada «Txaro Marañón amb la iniciativa Art+Social+Tèxtil / Tumore Lagunkoiak–Itsaso Urbin-Urbina» a l’Espai d’Art Artèria d’Igualada. El 28 de maig s’inaugura l’exposició «CACiS, gènere i territori» al Centre d’Art Contemporani i Sostenibilitat – Forn de la Calç de Calders.

 

No Comments

Post A Comment