MARC SELLARÈS

Microscopies 2021
Microscopies 2021

Data
Categoria
Microscopies, Microscopies 21
Tags
Marc Sellarès

MARC SELLARÈS
“MEMORIA II”

“Memòria per no oblidar les arrels, memòria per saber qui som, d’on venim i cap on volem anar, memòria per saber que sempre hi ha qui vol oblidar i fer oblidar el que és inoblidable, memòria per saber qui tenim enfront, memòria pels que ens han precedit, memòria per viure i no morir, memòria per ser.”

Marc Sellarès és un artista contemporani que s’ha donat a conèixer per les seves contundents intervencions en el territori, com el Bosc de les Creus -format per 1.293 creus de fusta instal·lades a un bosc afectat per l’incendi d’Òdena- o el túnel cavat a Tijuana just davant del mur de la frontera que separa Mèxic i els Estats Units.
La seva pràctica artística es desenvolupa a través de diferents mitjans i suports recuperant certs aspectes de la idea d’escultura social. Explora principalment el llenguatge de les accions, les intervencions en l’espai urbà i en la natura, cercant generar debats al voltant de problemàtiques polítiques i socials. Treballa sobre les desigualtats, la solidaritat, el territori, la història i la memòria, i sobre un present que convida a canviar.

Ha guanyat vuit primers premis d’escultura, ha participat en més d’un centenar d’exposicions i ha realitzat intervencions i accions en llocs com el Kurdistan, Anglaterra, el Marroc, Palestina, Mèxic o els EUA.