XAVIER SIS

Microscopies 2021
Microscopies 2021

Data
Categoria
Microscopies, Microscopies 21
Tags
Xavier Sis

XAVIER SIS
”EL FRUIR DE LA TERRA”

L’arbre canta com l’ocell.
De sobte, un cop de vent.
Un vent brusc i a estones ufanós que retorna com les onades.
Aquest li dona al gran arbre una multitud de semblances, el sorprèn, el torba, l’acaricia i, també, el fa trontollar.
El torna a vestir a l’inrevés folrat de milers de fulles abundants.
L’abraça, el torna remor que creix i s’afebleix, i li neix una remor que li mereix.
L’arbre somia mil formes per dibuixar el paisatge.
La remor el converteix en poesia, en vers pur…

 

Art Forest

L’artista resident al Vilosell hi exposa una escultura en forma d’ou que penja del pont de Sant Antoni de la Grella, al Camí Ral de la parròquia de la Massana. Tal com explica l’artista, és un homenatge al que havia estat el seu amic, Joan Brossa i a la seua poesia visual. L’ou està fet amb vímet, seguint el nou concepte d’escultures que ha adoptat Xavier Sis, l’Art Forest, que consisteix a crear peces utilitzant només materials provinents del bosc.

Les seues escultures, que tenen per objectiu ser integrades a la natura, es poden veure per diferents indrets. Precisament al Vilosell, fa uns quatre anys, hi havia un camí d’art creat per ell mateix que va acabar desapareixent pel pas de gent que no sabia apreciar el conjunt, explica l’artista. D’aquesta manera de fer escultures en naix la seua empresa, ArtForest (artforest.webnode.cat), dedicada a la promoció de l’escultura contemporània aplicada a la potenciació els paratges naturals.

L’obra de Xavier Sis en fa Consisteix està instal·lada molt a prop d’un camí de la fica de Cal Cuques, es tracta d’una escultura feta amb els recursos que la pròpia natura ens facilita.