NIL NEBOT i CARLOTA de CARVAJAL

Microscopies 2021

Data
Categoria
Microscopies, Microscopies 21
Tags
Carlota Carvajal, Nil Nebot

“SPIRAL SOCIETY”

Spiral Society  de NIL NEBOT amb la ballarina i coreògrafa CARLOTA de CARVAJAL és un projecte performatiu de dansa inspirat en l’estudi del comportament de les formigues, molt comparables amb el comportament estructurat i jeràrquic de la nostra societat. Aquest teixit tan estructurat de comunicació a vegades es veu malmès; és en aquest moment on apareix el concepte principal de tota la peça, el fenomen anomenat espiral de la mort. Quan les formigues perden el rastre de les feromones que seguien, la que lidera el grup segueix a la que l’està seguint, fins que acaben donant voltes i més voltes en el mateix lloc un gran nombre de formigues, que exhaustes acaben morint.

Veiem un paral·lelisme clar entre el fenomen que apareix en el món de les formigues i el comportament humà. La vida artificial que consumeix la societat no fa cap mena de favor al desenvolupament de l’ésser humà. Vivim en confusió, ens movem amb dificultats, no hi ha agilitat en els cossos, són maldestres, atapeïts.

Si centrem l’atenció a les grans aglomeracions i massificacions de persones, veiem que aquestes creen una entitat, com quan els ocells volen junts i es mouen respectant un ritme conjunt. Tot moviment es contempla dins de les normes establertes en aquest moment, i el cos de l’ésser humà s’adapta a aquesta situació allunyant-se de tota consciència individual. En aquest moment ens trobem davant d’un ritme circular i tancat, que augmenta. Una vegada entrem dins d’una espiral, les possibilitats de sortir són mínimes.

LLoc de l’acciò: feixa central de Cal Quques
Dies: Divendres 27, dissabte 28
Horaris: a partir de les 19 h
Durada: 20 minuts