Les aigües turbulentes de Teresa Gòmez Martorell

Les aigües turbulentes de Teresa Gòmez Martorell

Aquest projecte parteix d’ una reflexió sobre la necessitat que tenim de registrar i documentar la natura que ens envolta; d’evitar l’oblit quan les circumstàncies canvien; diferenciant-ho d’una il.lustració científica en quan a que no s’intenta una representació objectiva sinó el que interessa és fer un recull de records que recuperem. Seria com una referència a les profunditats personals que en un momento donat porten a la superficie i desplega tots els seus essers, com les aïgues turbulentes.

El fet d’escollir les algues, em fa pensar en aquestes grans desconegudes de la natura, que estan inaccessibles sota l’aigua. Per l’orografia de la zona, tinc la sensació que estic al fons del mar i estic recuperant un passat d’aigües turbulentes que va sacsejar la terra on vivim fins a elevar el fons a la superfície. A vegades nedem en aquestes aigues, a vegades ens podem ofegar.

On jo nedo, tu t’ofegues. On tu nedes, jo m’ofego
James Joyce va contactar amb en Carl Jung quan intentantava ajudar la seva filla. Ella patia una malaltia mental, cosa que en Joyce no volia admetre. Ell encoratjava la seva filla a que escribís o fes alguna tasca relacionada amb l’art, pensant que al mateix temps seria terapéutic. “Aquí li porto els textos que escriu, i el que ella escriu és el mateix que jo escric”. Ell estaba escrivint Fineggans Wake, un text bastant oníric i d’alguna manera, psicòtic. Jung li va contestar: “Allà on tu nedes, ella s’ofega”

Nedar, salvar-se, ofegar-se. I a sota d’aquest mar enrarit, trobem el que hi ha per sota: un quiet silenci.

https://teresagomezmartorell.com/

No Comments

Post A Comment