MICROSCOPIES 23

Microscopies 23
Data
Categoria
Microscopies, MICROSCOPIES 23

Festival d’Art i Natura a l’Anella Verda

El festival “Microscopies” neix de la mà de l’Ajuntament de Manresa i del Centre d’Art Contemporani El Forn de la Calç (CACiS). “Microscopies” inclou diverses instal·lacions artístiques respectuoses amb l’entorn que conviden a reflexionar sobre la relació entre els humans i la natura i a canviar la nostra mirada sobre el paisatge.

El Festival d’Art i Natura Microscopies, iniciat l’agost del 2020, és un itinerari per l’Anella Verda que uneix art, natura i cultura, gràcies a diverses obres efímeres i permanents. L’objectiu de la proposta és que, any rere any, s’incrementin les peces artístiques que es poden trobar a l’entorn natural de Manresa.

Aquest any 2023 “Microscopies” té lloc al voltant de la Sèquia, el canal medieval (s. XIV) que ha permès el creixement de Manresa i el desenvolupament agrari d’una bona part del Pla de Bages. Seguir el camí que voreja el seu recorregut, de 26 quilòmetres amb un desnivell mínim, constitueix una experiència veritablement memorable: temples, fortificacions, obres hidràuliques, masos i espais naturals transformats per l’aigua ens ajuden a entendre les arrels d’aquest territori d’interior, al cor de Catalunya.

 

PARTICIPANTS

Instal·lacions efímeres

  1. Simina Alexandra Crisan
  2. Jaume Amigó Llopart
  3. Jordi Gonzalez Castelló
  4. Alexia LLeonart Pujol
  5. Vicent Matamoros
  6. Nil Nebot
  7. Roser Oduber i Ampans
  8. Joan Vilageliu Carbonell

Accions

D. Goreti Ribas i Ruben Fortuny / dansa

P. Neus Portí Cirera / Recital poètic

ESCULTURA

Marc Sellarès Cots