Marta Pruna Francesch

Microscopies 22
Microscopies 22

Data
Categoria
Microscopies, Microscopies 22

ESCULTURA

MEMÒRIA DEL MITE

MARTA PRUNA FRANCESCH

Escultures en pedra i fusta de tall escarpat que ens retornen  als nostres orígens més primigenis. Representacions del cos  humà com a individu particular i integrant d’un grup social,  escacs, balcons… que es fonamenten en la presència d’un  element arquitectònic implícit; estructures on l’ésser humà  oscil·la de forma inevitable entre la identificació individual i la participació gregària al grup, entre la reivindicació de la seva personalitat inalienable i la tendència a una incorporació anorreadora.

D’una manera poc llisa o superficial uns rostres miren la Catedral i els altres Montserrat, des d’una mirada espiritual, com un mandala que contínuament es fa i es desfà: una idea que busca alçar-se cap al cosmos, des d’on va començar tot.

Marta Pruna Francesch 2022

Marta Pruna Francesch, nascuda a Barcelona i resident a Cervià de les Garrigues (Les Garrigues).

Fa BBAA a Barcelona, després viu uns anys a Austria. Al 97decideix fer el doctorat que no acaba, però obté el títol d’investigació amb la tesina “Moviment en la Música”, dos anys dibuixant al Mozarteum Salzburg i Palau de la Musica. Erasmusal Städelschüle Frankfurt am Main.

Des del 2001 té taller a les Garrigues on reforma el Museupruna i crea el Cami7sentits , un camí amb 35 escultures fetes in situ integrades al paisatge amb reconeixement de la Unió europea…i espera ser bé patrimonial properament.