Exposició I , Joan Villaplana

La Llibreria Papasseit i el Centre d’Art Contemporani i Sostenibilitat El Forn de la Calç (CACiS) presenten dues exposicions d’obra inèdita de l’artista Joan Villaplana els propers 13 i 15 de desembre de 2019, respectivament.

El projecte «I» de Villaplana va ser el guanyador de la 4a edició del Premi TAV-CC, certamen organitzat per la Taula d’Arts Visuals de la Catalunya Central i l’Ajuntament de Manresa que vol promoure la creació artística contemporània.

Les primeres obres d’aquest projecte, mescla d’escultura i obra gràfica, van ser presentades a l’Espai 7 del Centre Cultural el Casino el setembre de l’any 2018 i ara, un any després, l’artista mostra el treball realitzat des d’aleshores.

El CACiS, com a part d’aquest guardó que vol ser una beca per a la producció artística, va oferir a l’artista la possibilitat de realitzar una residència al centre per a la creació de nova obra.
L’exposició que s’inaugura el 15 de desembre al mateix CACiS mostrarà el resultat d’aquest treball, una combinació d’obra escultòrica i videogràfica.
Paral·lelament, el 13 de desembre, l’artista presentarà nova obra gràfica vinculada a les investigacions estètiques del
projecte «I» a la Llibreria Papasseit de Manresa, que amb aquesta mostra enceta una nova temporada d’exposicions i
estrena un nou espai dedicat al pensament i les humanitats.

Les noves obres de Villaplana reflexionen entorn de la unitat, un concepte que ha estat ubicat entre els límits de la raó i del pensament religiós en les tradicions occidentals i orientals des dels orígens d’aquestes civilitzacions. No només s’ha tractat des dels inicis del pensament filosòfic, sinó que ha vehiculat el pensament religiós dels monoteismes i
de les espiritualitats orientals. En la mística de totes aquestes tradicions convergeix aquesta idea en comú tractada amb diferents noms com el ser, el real, Déu o el buit.
El projecte expositiu de Villaplana busca vincles entre el sagrat, que es manté ocult en la nostra societat dessacralitzada, i la seva visualització en imatges, i planteja la representació de la idea de l’I a través d’una pràctica artística interdisciplinària amb peces escultòriques i de creació digital videogràfica.

SOBRE L’ARTISTA:
Joan Villaplana (Manresa, 1976) treballa de forma interdisciplinària en llenguatges com la imatge digital, la videografia, l’obra gràfica, l’escultura o la instal·lació. Llicenciat en Humanitats per la Universitat Pompeu Fabra en l’itinerari de Pensament, és també Diplomat en Fotografia per GrisArt, Màster en Producció i Recerca Artística i
doctorand als Estudis Avançats de Produccions Artístiques de la Universitat de Barcelona.

 

No Comments

Post A Comment