exposició de treballs de residents

EXPOSICIÓ DELS TREBALLS DE LES RESDENTS DEL PRIMER SEMESTRE DE L’ANY 2023

del 21 de maig fins el 15 de juliol 2023

MATAR LA CAL; DANDO LUGAR A LA LARIS / Cristina González Paños

Aquest projecte neix d’una recerca a través de les emblanquinadores, grups de dones que tenien l’àrdua labor de blanquejar les llars per mitjà de la calç.
A través de Matar la calç, indago sobre l’acte col·lectiu i ritual de l’emblanquinat, donant lloc a una relació tel·lúrica, mitjançant la qual es planteja el cos femení com laris i li fa protectora d’aquesta alhora.

La dona per mitjà del pigment natural reforça i cuida la llar. Aquesta tasca a través dels anys es repeteix, donant lloc a les capes de calç, que proporcionen força als murs i protegeixen el seu interior alhora que la mantenen en sintonia amb el paisatge i els elements.
Utilitzant la simbologia de la calç i les seves capes, es crea una analogia de la saviesa popular com a herència que se succeeix de generació en generació.
Els sabers ancestrals ara mitificats de la naturalesa es representen en la relació dona/ naturalesa, cures/llar que es traspassen a la indumentària i joieria des d’on aprofundeixo en

el folklore de la meva terra, Eivissa.

CARTES D’UNA NINFA / Paula Vicente Puiggròs

Cartes a una nimfa parteix d’una serendipitat: la decisió d’una eruga de convertir-se en papallona al vidre de la porta de l’habitació. A partir d’aquest
fet s’inicia un relat des de l’observació i la curiositat que obre una sèrie de preguntes per explorar com ens relacionem amb altres formes de vida,
repensar conjuntament el que ja hi és des d’allò proper, habitar nous punts de vista i eixamplar els marges de lo possible, deixar lloc al dubte.

Podem realment arribar a comprendre allò més-que-humà? Com ens apropem al que no entenem? Quines jerarquies establim des de l’antropocentrisme? Què passa quan el llenguatge no és suficient? Així, al llarg d’aquesta conversa que no espera resposta, s’obre un diàleg des de la impossibilitat de comunicar per aprendre, potser, a escoltar.

 

 

No Comments

Post A Comment