JAVIER RUBINSTEIN

Microscopies 22
Data
Categoria
Microscopies, Microscopies 22

ESPÈCIES. Ritual de conservació

El Cabirol, com a espècie representativa de la fauna catalana, es plasma en aquesta escultura de terra, descansant en posició fetal en un camp, a la localitat de Manresa. Un temps de descans, de conservació. Un espai segur pel creixement. Les dimensions de l’escultura, de gairebé tres metres de diàmetre, ens posen en relació, i a escala, davant les espècies que habiten el territori. ¿On m’ubica, com a ésser humà, i també en relació amb la fauna i la flora que m’envolta?

La qualitat efímera de l’escultura està pensada per aportar la capacitat de desaparèixer amb el temps i, literalment, ser empassada per la terra on s’emplaça. El temps i les decisions de conservació i cura, doncs, decidiran la velocitat en què romandrà o desapareixerà.

 

Javier Rubinstein. És artista visual i investigador independent.Treballa amb elements de l´art ritual i efímer de diferents cultures del món. L’any 2020 va finalitzar el Postgrau en ArtTeràpia Relacional i Mediació Artística al Centre d’Estudis d’Artteràpia Metàfora (Barcelona) on actualment cursa estudis de Màster.