Gowman, David

Residència 2012 | 2015
Data
Categoria
Col·lecció CACiS, Residència 2012, Residència 2015
Tags
David Gwoman

Al 2002 vaig fer un corn d’un pal de fusta de saüc. Van ser  prop de dues hores de treball per produir un so. Nou anys més tard, una banda anomenada The Legion of Flying Monkeys Horn Orchestra entreté amb els descendents d’aquest corn (hi ha més de quaranta  a partir de l’últim recompte). Mirant cap enrere, aquest simple acte de cremar un eix a través de la medul · la per fer una càmera va ser un punt d’inflexió que condueix a una dècada  de  música, l’art interactiu i la fabricació d’instruments. ”

L’home de foc crea esdeveniments que depenen dels espectadors per esdevenir partícips. Per això, es requereix una mica de preparació – la formació dels voluntaris que actuen com “còmplices” (intèrprets preparats amagat a l’audiència), la creació d’obres d’art físiques – corns fets amb materials locals, naturals (com el vell barret de feltre, diverses branques de fusta, les tiges seques de vaca xirivia gegant i paper maixé), i la composició de les estructures de cançons que permeten interaccions simples a succeir – com una “crida i resposta” cançó.

El resultat d’aquesta preparació no és només per fer instruments musicals, sinó també per crear un moment cultural que roman en la memòria dels participants – esdeveniments únics on s’elimina la barrera entre els intèrprets i el públic – una reunió de creadors i consumidors.

David Gowman treballa els instruments amb fustes que troba, pi, saüc… De forma primitiva transforma branques d’arbres de l’entorn de CACiS en instruments de gran sonoritat. Cada any porta la seva banda a Calders…