ALEIX ANTILLACH I MIREIA ZANTOP

Microscopies 2021
Mireia Zantop i Aleix Antillach

Data
Categoria
Microscopies, Microscopies 21
Tags
Aleix Antillach, arquitectura del paisatge, art efímer, Land Art, Mireia Zantop

“UNA AGULLA EN UN PALLER”

Diuen que trobar una agulla en un paller és una tasca difícil, tan difícil que el concepte s’utilitza com a referent del què és pràcticament impossible. Ara bé, responent al repte microscopista retorcem el llenguatge. Plantats davant la majestuositat tel·lúrica del Montserrat, davant d’aquest indret quàntic que és bé i mal, lleuger i pesat, llunyà i proper i tou i dur, i alguns antònims simultanis més, des dels plans de la Torre Lluvià posem fil a l’agulla; seguint el fil de les agulles mirem de fer una agulla en un paller, o una agulla amb un paller, o un paller amb una agulla, o la palla a l’ull de l’agULLa… o una biga a l’ull del Lluc, 6.42.*
Observem el fet petit (des d’aquí). Construint, com dibuixant, mirem, coneixem i potser reconeixem.

Reconeixem la pulsió ancestral per la connexió vertical terra-cel; el menhir, el xiprer, el fal·lus, les agulles de Montserrat… ens agrada fer torres de cagarrines a la platja i ens magnetitza el massís petri i aquí juguem, perquè art i joc són matisos, són lluïssors d’un mateix ser.

Juguem amb palla, un material efímer i cíclic (com les obres del festival), en un moment del cicle de reciclatge anual en què bé esdevé forratge, bé retorna a la terra.

Juguem i conjuguem ingredients significatius i/o transrealistes, com el llenguatge.

Juguem amb l’escala, la mida i la mesura, la posició de l’espectador, l’humà que veu el món, el fons, la figura i una ambigüitat metonímica manifesta en la seva cohabitació.

En matemàtiques, aïllant, resolem.

Aleix Antillach i Mireia Zantop : Col·laboren intermitentment, mesclant els seus mons, fets de disciplines i indisciplines diverses. L’arquitectura, la dansa, la performance, les arts visuals, les plàstiques i les lletres. Inquiets tastaolletes, de gra i de palla.