Residencia Explora

El Centre d’Art Contemporáni i Sostenibilitat (CACiS) al costat del Patronat de Cultura de l’Excm. Aj. de Jaén en col·laboració amb l’Associació Cultural Acció Social i Art (AASA) impulsen, amb aquesta convocatòria, projectes artístics que promoguin la inclusió social des de cadascun dels seus àmbits i contextos, apostant per la multidisciplinarietat, la sostenibilitat, l’acostament i la convivència amb la ciutadania. Això suposa poder donar l’oportunitat de finançar projectes que aposten per les arts com a motor per al canvi social i comunitari.

S’ofereixen quatre residències artístiques a dur a terme en les dues seus de les entitats organitzadores:
-Dos que es realitzaran en CACiS per a artistes residents a Jaén
-Dos que es realitzaran a la Casa d’Artistes de Jaén per a artistes nascuts o residents a Catalunya.

Els projectes que es presentin a cadascuna de les residències, hauran de contemplar els principis de funcionament i desenvolupament de cadascun dels llocs als quals van destinats. Per a això es recomana visitar les següents pàgines web en les quals es descriuen les accions que es duen a terme: ( https://cacis.elforndelacalc.cat/ i www.lacasaabierta.com ).

  1. OBJECTIUS

-Incentivar la creació i producció de projectes artístics

– Apostar per la mobilitat de creadores i creadors locals i nacionals mitjançant un intercanvi de residències artístiques

– Ocasionar espais i entorns per a la trobada i l’aprenentatge

-Potenciar la creació artística com a processos de recerca i d’acció social

-Generar entorns de treball oberts, col·laboratius i sostenibles prioritzant la creació com a experiència educativa i de recerca

 

  1. PERÍODE I ÀMBIT D’APLICACIÓ

Els projectes de residència artística Explora tindran lloc des del mes de juny fins al mes de novembre (consultar punt 16 de les presents bases) per a produir, gestionar i materialitzar els projectes. La presentació d’aquests, es podrà fer mitjançant una exposició o estudi obert/fòrum creatiu sobre la base del caràcter de cada projecte.

Aquestes residències acolliran artistes en les seus de les entitats organitzadores: El Centre d’Art Contemporani i Sostenibilitat (Cacis) i La Casa d’Artistes de Jaén. Les residències estan estipulades en un termini mínim d’un mes i màxim dos, independentment del lloc de realització. L’objectiu principal és completar un procés de creació artística a partir de la immersió en el lloc on es realitzi l’estada. El desenvolupament d’aquest projecte pot conduir a una segona participació:

-En el cas de CACiS s’opta a participar en el Festival Microscòpies. Haver aconseguit la residència Explora i desenvolupar-la no suposa la participació en aquest festival sinó una opció que es farà efectiva només en cas de ser seleccionat per a Microscòpies. https://cacis.elforndelacalc.cat/microscopies/

-En el cas de La Casa d’Artistes de Jaén s’optarà a la producció i gestió d’una exposició a la Sala d’Art Contemporani Baños del Naranjo de Jaén, en cas que els beneficiaris de la residència siguin seleccionats per a aquest esdeveniment. El termini per a sol·licituds estarà obert des del 19 de desembre de 2022 fins a 31 de març de 2023, disposant l’equip organitzador d’un termini de vuit setmanes per a la resposta i selecció dels/es candidats/es.

Tots els documents es presentaran mitjançant el formulari d’inscripció habilitat en el següent enllaç: www.residenciasartisticasexplora.com

El termini de lliurament de les sol·licituds de participació de la convocatòria serà del 19 de desembre de 2022 al 31 de març de 2023.

bases en català

bases castellano

No Comments

Post A Comment