Sardà Just Joana

Joana Sardà Just

Data
Categoria
Residència, Residència 2022

Pedra i Cos · Cos Mineral

Aquest projecte neix de la necessitat de sentir més integritat personal a l’hora de crear.

Vaig decidir iniciar una recol·lecta de pedra i mineral de llocs i entorns diferents que aporten la seva característica i trobada interessants. Per pintar amb pigments creats per mi, fent de l’acte creatiu un viatge intern i extern que comença molt abans de la primera pinzellada.

Comença a desenvolupar-se a Menorca, a la residència artística que vaig fer el passat estiu a Casa d’Artistes de Mercadal. Allí vaig començar a recol·lectar minerals ia tractar-los. Allà la pedra és molt sorrenca i és fàcil de tractar. Vaig començar a fabricar pigment ia experimentar amb diferents barreges per obtenir diferents resultats pintant en paper i en tela de cotó.

També vaig realitzar accions artístiques a la natura i diverses performance a l’entorn natural.

Vaig sentir que seria més enriquidor sortir del taller i passejar el llenç per l’entorn. Trobar el lloc i allà, pintar. La tela, el bastidor, es converteix en finestra en blanc que transita per diferents llocs, dialoga amb l’espai. Les llums i les ombres que l’entorn natural hi dibuixen, creen petites obres efímeres, actes poètics que emmarquen formes, ritmes on s’intueixen textures. Aliment que em nodreix creativament per entendre l’entorn, per integrar-m’hi.

També les ombres del meu cos, la meva presència a l’entorn modifica i aporta una nova informació, una nova energia en aquest. El cos forma part de l’acte creatiu. El moviment i el ritme, igual que les plantes i els animals que habiten l’espai natural, transmet una informació, dialoga amb l’entorn.