Dougthy, Rosa Gema

Residència 2012 | Efímera 2017
Data
Categoria
Efímera 2017, Residència 2012
Tags
Rosa Gema Doughty

Artista performer i fotògrafa treballa la imatge i natura on el seu propi cos és part de la magnífica interpretació de la seva particular visió de l’entorn.

 

Rosa Gema Doughty ens presenta una instal·lació de 13 estels on l’autora representa la història d’un viatge que la seva àvia va haver de fer durant la guerra en terres catalanes (Navas) fugint de Madrid i d’infundades acusacions. La guerra espanyola i les imatges de diferents icones que relaten aquest viatge recreen l’enigma d’un vida que va quedar atrapada com aquestes cometes en les branques dels arbres Rosa Gema Doughty que actualment ha tornat a Espanya després de diversos anys de viure a Virgínia (USA) ha volgut buscar les seves arrels a Catalunya i el viatge que la seva àvia va haver de fer.

Un projecte ple de poesia i dolor que fusiona en el territori interior amb l’exterior mitjançant petits records i imatges que l’autora ha sabut combinar en els delicats estels que des del dissabte 21 de juliol es podran veure penjades a les alzines de CACIS, testimoni d’un passat convertit en una intalacioón contemporània.

 

Efímera 2017

 

Recuperem la documentació de la performance realitzada el 2012: “Netegem, netegem”

 

“Tenim l’absurd desig de voler do­mesticar el medi i a la vegada el fem servir per abocar restes, resi­dus, per amagar allò que ja no vo­lem, per amagar sota la catifa verda les nostres vergonyes. Netegem , netegem!”