Oldak, Izabela

Residència 2012 | 2016
Data
Categoria
Residència 2013, Residència 2016, Residència 2018
Tags
Agnieszka Pakuła, Izabela Oldak, Ruben Van Klaveren

2013:

Izabela Oldak i Ruben Van Klaveren

 

Durante su residencia Izabela Oldak y Ruben Van Klaveren trabajan en la realización de obra fotográfica y vídeo , cuntinuan en su investigación relacionada con la mitología en diferentes lugares. La mitología Mediterránea y la Catalana ofrece muchos elementos comunes que nacen de tradiciones paganas y religiosas.

 

2016: En els braços de Gaia

 

Durant la meva estada a CACiS he fet diverses obres. Vaig començar amb pintures. En llenços circulars vaig pintar l’univers, el cel nocturn, la lluna i jo en ells com a elements de la natura: branques, o les agulles de la planta. Mentrestant, començament la instal·lació del “atrapa somnis ideal”, on vaig a adjuntar peces de tèxtil amb desitjos escrits del que jo vull atrapar a la xarxa i que no es repeteixi en la meva vida mai més, els malsons, que el atrapa somnis les reculli per tenir una nit tranquil·la.

Poso el meu principal interès en el projecte “en els braços de Gaia” el resultat és la sèrie de fotografies que documenten el meu maneres de trobar un lloc on pogués encaixar, pertanyen, amagar, abraçada o integrar. En aquest projecte estic a la recerca del meu propi lloc en aquest regne, i la meva relació amb la Terra, sentir que sóc part de la natura i el paisatge. La majoria d’aquestes fotografies es van realitzar en llocs màgics com la muntanya de Montserrat, lloc arqueològic de Moià o la Font els Tàpies.

 

2018: Ens els braços de Gaia II

 

El 2016, mentre participava al programa de residència de l’artista en CACiS, vaig començar el projecte fotogràfic: “En els braços de Gaia” he tornat aquest any per continuar.

Aquesta sèrie representa cossos nus en el paisatge. En la majoria de les imatges vaig utilitzar el meu propi cos. Quan prenia el posat que connectava amb el paisatge, sentia la forma, la calor o el fred de les roques, l’herba i els arbres. Vaig sentir que podia pertànyer, amagar-me i, sobretot, integrar-me amb la natura.

En aquest projecte, estic buscant el meu propi lloc en aquest regne físic i la meva connexió amb la Terra.

Per augmentar la sensació d’unitat, mentre feia la segona part de les imatges, he fet dejuni. Quan el cos es purifica i la meva existència ja no dóna mort a res, ni a les plantes ni els animals, finalment vaig poder sentir que no sóc un enemic del Planeta, de la Deessa de Gaia. Podria donar-li el meu respecte, dedicació, amor i llum per complet.

La majoria d’aquestes fotografies van ser preses en llocs especials com la muntanya de Monserrat, el lloc arqueològic de Moià, la Font de les Tàpies així com en el cercle màgic fet per Nil Nebot Torrella i el bosc que envolta el lloc.

Per fer la primera sèrie vaig comptar amb l’ajuda de Maciej Kozak, i amb la segona part em van ajudar Agnieszka Pakula i Núria Ortuño. Gràcies, sense vosaltres mai podria haver-ho fet així.

 

L’Equinocci Solar: Treball conjunt amb Agnieszka Pakula.