Ariza, Eve

Efímera 2015
Data
Categoria
Efímera 2015, Residència 2015
Tags
Antonio De Almeida, Eve Ariza

Quan Eve Ariza va contactar amb nosaltres ens va parlar d’un projecte que en vida de Wali Hawes ja es volia fer a CACis però per raons de pressupost mai es va arribar a fer. Malauradament Wali va morir l’any passat¡¡¡ però la seva energia es manté viva en les persones que el van acompanyar durant temps en les seves creacions i somnis.

Eve Ariza recupera i fa créixer un nou “Cadàver exquisit” ampliat i espectacular que ha sumat a molta gent i que segurament sumarà a molta més.

El foc, la ceràmica i el so són una part d’aquest somni fet realitat. No volem desvetllar res, de moment fem un tast del que ha estat la primera fase d’aquest treball i que hem acollit encantats.

La creació sonora del projecte Cadàver exquisit tribut a Wali Havves s’ha realitzat durant uns dies a CACiS.

Durant la nit de foc es va fer l’enregistrament sonor de l’espectacle. El silenci de les pedres dels antics forns de calç va servir d’espai per a poder escoltar plenament els sons del foc. Un lloc on el foc va ser durant molts anys l’element natural per transformar la calç de pedra .

Juntament amb Eve Ariza responsable de la concepció, direcció i producció d’aquest projecte trobem a Gerard Miralles

responsables de la dansa Ami Deva i Lua Onfire, el domador del foc Zulandir i de la creació sonora
Itziar Badenas i Ivan Adua, amb l’ajuda genial de Jordi Moran.

 

Efímera 2015: La càpsula del Terranauta

Eve Ariza amb la col.laboracio d’Antonio De Almeida construirà un espai de projecció mental:

Voldria pensar que qualsevol refugi ets TU (l’altre), El meu refugi.

De la CAPSULA, com a segona pell, per a una experiència de refugi temporal i individual, modelada amb terra local (terra formació argilés)

El viatge del TERRANAUTA (jo). (…)

El TERRANAUTA i TU: Quan el cap esta completament integrat dins l’espai, la resta del cos es fa càrrec de l’intercanvi amb l’ALTRE que l’observa. El rostre es fa invisible, i es un cos desconegut que actua i esdevé una mena de mutant.

Aquest treball conjunt amb Antonio De Almeida i Eve Ariza es va fer dos dies abans de la mostra