Calvet, Àlvar

Residència 2018
Tipus de projecte:

Projectes relacionats amb el cos, el medi i el paisatge

Data
Categoria
Residència 2018

Àlvar Calvet neix a Tremp (Lleida), viu a Sarral i s’instal·la a Tarragona a partir de l’any 1979. Des del 1992 és professor titular de Procediments Pictòrics a l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona a Reus. A partir de l’any 2004 és professor a l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tarragona, impartint entre d’altes matèries, pintura, il·lustració i gravat.

 

Abraçant el paisatge amb els ulls tancats

Apropament com a cec a un paisatge desconegut en 5 fases

 

La mirada com a element referencial que constantment ens referirà al paisatge i al propi cos ja que gradualment la vista deixarà d’exercir la seva funció per a donar pas al cos com a element per a relacionar-se amb el paisatge i potenciar els altres sentits i funcions com el tacte, però també l’olfacte, l’equilibri l’oïda…en alguns moments, molts apareix l’altre com a element vertebrador de nosaltres o el jo amb el paisatge.

“Amb el projecte presentat pretenc relacionar-me amb el paisatge i alhora ensenyar als altres a relacionar-s’hi, saber veure-hi sense els ulls.”

 

El meu treball ha evolucionat de l’interactiu fins al que han anomenat social o art en context. Els últims 5 anys, compaginant-ho amb altres projectes, el meu interès s’ha centrat en la ceguesa i en intentar posar-me com en altre projectes al lloc de l’altre, així han anat sorgint accions com:

 

Endinsant-me en el món dels que no hi veuen, també he anat desenvolupant projectes com :

 

Video Àlvar Calvet a CACiS