Acció col·lectiva “Construïm tèxtils murs de resistència”

Una obra col·lectiva i de participació lliure que es treballa manualment en l’espai públic i que genera diferents estadis per a compartir, intercanviar i comunicar.

Retrobem la tècnica artesanal d’elaboració de matalassos amb llana, confeccionem coixins amb roba reutilitzada (reciclada) i construïm un mur a la manera de les nostres arquitectures rurals (camins, feixes, cabanes, etc) de pedra seca.

Amb l’acció, traspassem entre generacions procediments, actituds i valors que des de l’artesania i la llar han ocupat eixos fonamentals de la nostra cultura. Perquè tots els dies són 8 de març, veiem necessari fer visible totes aquelles feines diàries, silencioses i molts cop callades, que permeten i han permès la supervivència individual, familiar, grupal o social.

D’aquí, i com versa Jordi Pàmias al poema Pedra (El camí de ponent. Barcelona: Edicions 62,1990) amb “certesa de pedra a flor de mà” construïm murs de resistència.

Els materials tous permeten la mobilitat del mur: es pot treballar per parts, fent rotllanes i apilant; material en procés d’elaboració i coixins que s’amunteguen en columnes; es pot traslladar de l’exterior a l’interior de l’espai expositiu. Construir i deconstruir l’Escultura per repartir-la, retornant-la a funcions quotidianes en l’espai domèstic.

Eulàlia Grau, Artista i Directora del Departament d’Escultura
UB / Roser Oduber, Directora de CACiS – El Forn de la Calç / Comissió d’Igualtat de la Facultat de Belles Arts UB.

 

 

No Comments

Post A Comment