Ana Matey / Taller de Performance, fotoperformance, creació des del cos i observació de la natura

Anna Matey presenta en CACiS 

«L’EMPREMTA DE L’ACCIÓ» De l’acció de caminar a l’acte artístic

Taller de Performance, fotoperformance, creació des del cos i observació de la natura

«L’empremta de l’acció» és un taller de creació en el qual es parteix de l’acció de caminar com a generador d’un entramat procés creatiu basat en l’acció, on el cos és l’eina principal.

Taller conduït per l’artista i co-creadora dels projectes EXCHANGE Live Art i MATSUcreación, Ana Matey, qui proposa un laboratori basat en la creació com a eina de transformació, observació, reflexió i acostament al cos i la natura. Un taller basat en l’acció de caminar i recol·lectar com a base metodològica del procés creatiu.

«L’acció de caminar és el motor del meu procés creatiu. Caminar com a acte social i polític. Caminar com a repulsa a aquest ritme frenètic a què estem sotmesos a les grans ciutats. Caminar i observar el que tenim de front i al voltant; una realitat que abandonem per la realitat virtual. Caminar és trobar-se amb qualsevol i fins amb un mateix, és conèixer l’altre de manera directa sense la xarxa social, sense enquadrament de pantalla. Caminar és oblidar-se del constant quefer quotidià. Caminar ens connecta amb el més bàsic, amb el nostre cos i la terra que trepitgem. Caminar ens fa «estar» en aquest moment i lloc concrets.

Si canviem la paraula caminar per accionar tenim el que per a mi és l’art d’acció …

La ACCIÓ és el motor del meu procés creatiu. ACCIONAR com a acte social i polític. ACCIONAR com a repulsa a aquest ritme frenètic a què estem sotmesos a les grans ciutats. ACCIONAR i observar el que tenim de front i al voltant; una realitat que abandonem per la realitat virtual. ACCIONAR és trobar-se amb qualsevol i fins amb un mateix, és conèixer l’altre de manera directa sense la xarxa social, sense enquadrament de pantalla. ACCIONAR és oblidar-se del constant quefer quotidià. ACCIONAR ens connecta amb el més bàsic, amb el nostre cos i la terra que trepitgem. ACCIONAR ens fa «estar» en aquest moment i lloc concrets. «

El taller proposa treballar aquests principis en què es basa l’obra de l’artista. Els binomis art-naturalesa i accionar-caminar es donen la mà en un taller on la teoria i la pràctica s’intercalen per analitzar i reflexionar sobre temes com són la idea, el desenvolupament, l’impuls, el temps l’espai, el cos i els formats visuals. Experimentant la creació des del cos i observació de la natura.

Es tracta d’un taller de dissabte a diumenge en què es treballa, investiga i crea una peça d’acció en i des de la natura i la seva posterior traducció al format visual analitzant què aporta aquest.

OBJECTIUS

Es treballaran aspectes relacionats amb:

  • Breu introducció a la performance i els seus conceptes bàsics: cos, temps i espai.
  • Valorar els diferents tipus de comunicar una acció: en viu, en fotografia, vídeo …
  • La creació des del cos i en diàleg amb la natura.
  • L’acció de caminar com a motor del procés creatiu.
  • L’austeritat material com a principi de creació, buidar-se de necessitats materials, treballar amb el trobat: recol·lectar.
  • La fotoacción. Visualització, reflexió i creació.
  • Propiciar l’escolta i l’alerta com a aspectes fonamentals del procés creatiu.
  • Acció en viu Vs Acció en diferit.

DIRIGIT A persones interessades en la creació des del cos i que manegen el format visual, tant professionals com amateurs i estudiants.

Cal acudir amb equip propi: càmera de fotos (pot servir la del mòbil), trípode si es té així com portàtil.

Dies i  horaris

Dissabte 1 de juny

Matí de 10h a 14h

DINAR

Tarda de 16h a 20h

Diumenge 2 de juny

Matí de 10h a 14h

Tarda de conclusions

de 16h a 18h

Preu

65€ (dinar diumenge + 5€ )

Inscripcions trucant

93 830 91 59

646 601 580 – 620 920 952

o al mail info@cacis.cat

ORGANITZA

CACiS El Forn de la Calç

Centre d’Art Contemporani i Sostenibilitat

El Forn de Calç

08275 – Calders (Barcelona)

 

www.anamatey.com

www.exchangeliveart.com

www.matsuestudio.com/creacion

“LA HUELLA DE LA ACCIÓN” De la acción de caminar al acto artístico.

Performance, fotoperformance, creación desde el cuerpo y observación de la naturaleza.

“La huella de la acción” es un taller de creación en el que se parte de la acción de caminar como generador de un entramado proceso creativo basado en la acción, donde el cuerpo es la herramienta principal.

Taller conducido por la artista y co-creadora de los proyectos EXCHANGE Live Art y MATSUcreación,  Ana Matey, quien propone un laboratorio basado en la creación como herramienta de transformación, observación, reflexión y acercamiento al cuerpo y a la naturaleza. Un taller basado en la acción de caminar y recolectar como base metodológica del proceso creativo.

“La acción de caminar es el motor de mi proceso creativo. Caminar como acto social y político. Caminar como repulsa a este ritmo frenético al que estamos sometidos en las grandes ciudades. Caminar y observar lo que tenemos de frente y alrededor; una realidad que abandonamos por la realidad virtual. Caminar es encontrarse con cualquiera y hasta con uno mismo, es conocer al otro de manera directa sin la red social, sin encuadre de pantalla. Caminar es olvidarse del constante quehacer cotidiano. Caminar nos conecta con lo más básico, con nuestro cuerpo y la tierra que pisamos. Caminar nos hace “estar” en ese momento y lugar concretos.

El taller propone trabajar estos principios en los que se basa la obra de la artista. Los binomios arte-naturaleza y accionar-caminar se dan la mano en un taller donde la teoría y la práctica se intercalan para analizar y reflexionar sobre temas como son la idea, el desarrollo, el impulso, el tiempo, el espacio, el cuerpo y los formatos visuales. Experimentando la creación desde el cuerpo y observación de la naturaleza.

 

No Comments

Post A Comment

4 + 3 =